Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

filety rybne po meksykańsku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety z ryby 1,5 kg
sok z limetki
masło 1 łyżeczka
szalotka 2 szt
papryka czerwona 1 szt
oliwa 2 łyżki
kukurydza w puszce 2 łyżki
Kolendra cała Prymat 1 łyżka
koperek 1 łyżka
sok z pomarańczy 1 szt
sól

Przepis i sposób przygotowania na: filety rybne po meksykańsku

Filety płuczemy i osuszamy,usuwamy ości i solimy posypujemy solą i pieprzem i skrapiamy sokiem z limetki.Naczynie żaroodporne smarujemy masłem i wkładamy do niej filety.Szalotki obieramy i drobno siekamy,paprykę kroimy na pół oczyszczamy z gniazda nasiennego i kroimy w małą kostkę.Warzywa podsmażamy na rozgrzanej oliwie,dodajemy kukurydzę kolendrę i koperek wszystko mieszamy i przekładamy do naczynia żaroodpornego i polewamy sokiem z pomarańczy.Pieczemy 40 min w temp 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 11.06.2011 09:47
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak