Sposób przygotowania

gotujemy ziemniaki najlepiej wcześniejszego dnia, ziemniaki mielimy przez maszynkę. mielone ziemniaki kładziemy na stolnicy dodajemy jedno jajko i powoli mąkę i gnieciemy aż ciasto będzie dobrze sie odklejać od rąk gdy ciasto będzie gotowe odkroić kawałek ciasta i wałkujemy wałeczki i kroimy kawałki o średnicy 1,5 cm. jak wszystko będzie gotowe wkładamy do gorącej wody posolonej gotujemy aż wypłyną na wierzch. wyciągamy sitkiem.żeberka umyć pokroić przyprawić papryka solą i pieprzem i smażyć na rozgrzanej patelni smażyć aż się przyrumieni potem włożyć do do graczka zalać wodą cebulę obrać pokroić przysmażyć na złoty kolor dodać do sosu dać przyprawy liść laurowy i gotować aż mięso będzie miękkie na sam koniec zagęścić mąką i śmietaną i doprawić do smaku

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    ppaulina

    pychotka :))

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !