Sposób przygotowania

Czerstwą bułkę pokrajać jak na grzanki, boczek pokroić drobno i topić go na wolnym ogniu ale nie rumienić. Do boczku dodać grzanki i podsmażyć. Z mąki, mleka, drożdże oraz jajka zrobić ciasto drożdżowe, pod koniec wyrabiania ciasta dodać boczek z grzankami. Ciasto pozostawić do wyrośnięcia a następnie formować duże kule co jakiś czas mocząc ręce w letniej wodzie. Gotować ok.15 minut pod przykryciem w osolonej wodzie.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne kluchy
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kas2

    z pewnością pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !