Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

puchar jabłkowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłka 250 gram
wino białe wytrawne 2 szklanki
woda 2 szklanki
skórka z cytryny
cynamon 1 kawałek
miód 2 łyżki
esencja waniliowa
grysik 20 gram
rodzynki 20 gram

Przepis i sposób przygotowania na: puchar jabłkowy

Jabłka obrać, pokroić w ćwiartki i jeszcze raz na pół. Usunąć gniazda nasienne. Zagotować mieszankę wina z wodą ze skórką cytrynową. cynamonem, miodem, esencją waniliową, grysikiem i rodzynkami. Dodać jabłka i gotować 10 minut na małym ogniu. Od czasu do czasu wymieszać, schłodzony odstawić do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 10.05.2011 10:58
jeszcze chwila i taki deser będzie można przygotować z jabłek z własnego sadu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak