Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

surówka z jabłek i kalarepki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kalarepka 250 gram
jabłko 1 szt.
słonecznik łuskany 1 łyżeczka
rodzynki 1 łyżeczka
jogurt naturalny 2/3 szklanki
sok zcytryny
chrzan ze słoika 1 łyżeczka
cukier
sól

Przepis i sposób przygotowania na: surówka z jabłek i kalarepki

Kalarepkę obrać i zetrzeć na grubej tarce. Jabłka również obrać, wykroić gniazda nasienne i pokroić w słupki.
Wymieszać kalarepkę, jabłka, ziarna słonecznika i rodzynki.
Wymieszać jogurt, sok z cytryny, chrzan, doprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem. Gotowym sosem polać surówkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

teresa18 28.08.2011 20:29
ciekawy przepis ! ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak