Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z włoskiej kapusty na czerwono

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta włoska 1/2 szt
cebula 1 szt
burak 1 szt
jabłko 1 szt
sok z buraków 1/4 szkl
olej 4 łyżki
sól do smaku
cukier do smaku
sok z cytryny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z włoskiej kapusty na czerwono

Olej wymieszać z sokiem z cytryny i doprawić solą i cukrem.Z kapusty usunąć wierzchnie liście i drobno poszatkować.W czasie krojenia,kapustę łączyć z przyprawionym olejem.Obraną cebulę i jabłko drobno posiekać i dodać do kapusty.Wymieszać surówkę z sokiem z buraków,dodać obrany i starty na drobnych oczkach burak.Doprawić w razie potrzeby cukrem,solą i sokiem z cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 08.02.2014 00:15
smaczny dodatek do obiadu
junox 09.06.2013 20:38
bardzo ciekawa:)
Wafelek2601 24.04.2013 21:53
Lubię takie surówki
Motorek 06.06.2012 08:19
smaczne
ben-ka 07.05.2012 21:40
świetny przepis:}
Goya 12.03.2012 19:21
super
IZABELA29 11.09.2011 08:48
jeszcze nie próbowałam ale warto
Justa32 25.07.2011 21:17
super
misia53 25.05.2011 17:25
coś nowego
Krystyna32 09.04.2011 07:54
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak