Sposób przygotowania

Połowę migdałów sparzyć, obrać ze skóry, zmielić. Drugą część migdałów posiekać na bardzo drobno.

KRUCHE CIASTO: Do mąki dodać tłuszcz i go posiekać. Następnie dodać cukier puder, żółtka, zmielone migdały, sok i otartą z cytryny skórkę. Dość żwawo zagnieść ciasto, odstawić w chłodne miejsce. Po upływie 40 min. ciasto rozwałkować na grubość średnio pół cm., wyrajać w nim ciasteczka. Układać na blaszce, smarować jajkiem, posypać migdałami. Piec do 10 min. w mocno nagrzanym piekarniku. SMACZNEGO !!!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    chętnie takie ciacha schrupię;)
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    pewnie są ciekawe w smaku
  • 0
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    Muszą być pyszne.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    rewelacyjne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !