Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolady z szynką i z grzybami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sos pieczeniowy 1 szt
kostka mięsna 1 szt
szynka konserwowa 4 plastry
natka pietruszki
oliwa 3 łyżki
sól, pieprz
grzyby świeże 200 g
kotlety schabowe 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Rolady z szynką i z grzybami

Kotlety cienko rozbić,oprószyć pieprzem,posypać natką pietruszki,położyć na nich szynkę i zrolować.Zrumienić na oliwie.Grzyby oczyścić,pokroić w cienkie plastry.Rolady przełożyć do rondla,podlać 4/3 szkl.wody i dodać pokruszoną kostkę mięsną,dusić ok.30 min.pod przykryciem.Na tłuszczu ze smażenia podsmażyć grzyby,połączyć z roladami.Dusić razem przez 5 min.Sos przygotować wg przepisu na opakowaniu.Rolady podawać z sosem pieczeniowym z cebulką,ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 28.09.2011 20:52
lobie wiec wypróbuje
hastalavista 01.01.2011 16:22
fantastyczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak