Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śniadanie Wielkanocne

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa wiejska 400 g
zakwas na żur 1/2 l
cebula 1 szt
śmietana 250 g
Liść laurowy suszony Prymat
majeranek
włoszczyzna 1 pęczek
sól
pieprz
przyprawa kucharek
boczek wędzony 100 g
jajko ugotowane na twardo 8 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Śniadanie Wielkanocne

Cebulę obrać , włoszczyznę, dokładnie obrać i umyć.
Jedną marchewkę zetrzeć na tarce, resztę włoszczyzny pokroić na kawałki.
Boczek wędzony, włoszczyznę i cebulę włożyć do garnka, zalać 1/5 litra wody, dodać listek laurowy i 1 łyżeczkę, przyprawy kucharek
Gotować około 1 godziny.
Boczek wyjąć, a wywar przecedzić, do wywaru dodać śmietanę, zakwas, kiełbasę .
Wymieszać, zagotować i przyprawić majerankiem.
Podawać z jajkami i kiełbasą

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 22.01.2015 13:30
doskonała zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak