Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola Jaś 35 dkg
koncentrat pomidorowy 1 szt
boczek wędzony 15 dkg
kiełbasa 25 dkg
Przyprawa do dań z fasoli i warzyw strączkowych Prymat 1 szt
cebula 1,5 szt
olej do smażenia w/g uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku

Fasolę namoczyć na 12 godz ,następnie odcedzić i zalać wodą , dodać liśc i ziele angielskie,gotować do miękkośći ,w tym czasie obrać cebulę i pokroić na kostkę,pokroić na kostkę boczek i kiełbasę ,razem podsmażyć na oleju , dodać do fasolki,następnie dodać przyprawę do fasoli i koncentrat pomidorowy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 10.04.2011 22:55
pycha!
Misiek1 09.04.2011 13:20
Uwielbiam fasolkę po bretońsku!
Gosia40 08.04.2011 08:58
super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak