Sposób przygotowania

żelatynę namocz w małej ilości zimnej wody. Następnie odlej nadmiar płynu i rozpuść ją na małym ogniu. Połowę śmietany wlej do rondelka. Dodaj drobno pokrojone igiełki rozmarynu i ciągle mieszając zaparz na małym ogniu. Resztę śmietanki ubij. Jajka utrzyj z cukrem pudrem na jasną masę. Do masy jajecznej dodaj kolejno: serek mascarpone, śmietankę z rozmarynem rozpuszczoną żelatynę i ubitą śmietanę. Formę wyłóż herbatnikami. Na ciastkach rozsmaruj część masy, ułuż warstwę malin i przykryj resztą kremu. Wierzch polej cienką warstwą tężejącej galaretki. Udekoruj malinami, rozmarynem i czekoladą. Wstawć do lodówki na 4 godz.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    ewelina63

    uwielbiam
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Och, kiedy będą te malinki...?
  • 2
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    no mogłyby już być:) bo napewno wypróbuje przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    pyszne ciacho
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    tomek18

    apetyczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    smakowite
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !