Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łukaszanka pikantna

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pestki chili 8 ziarenek
kaszanka 25 dag
Zioła prowansalskie suszone Prymat 4 szczypty
cebula 2

Przepis i sposób przygotowania na: Łukaszanka pikantna

Kaszanki obieramy z flaka i rozdrabniamy widelcem, a cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Pestki chili rozcieramy w moździerzu na proszek, dodajemy zioła i mieszamy dokładnie. Na kawałek foli aluminiowej kładziemy połowę cebuli, dodajemy rozdrobnioną kaszankę i posypujemy przyprawami. Taki pakiecik zawijamy i grillujemy. Po grillowaniu otwieramy, delikatnie mieszamy (aby nie rozedrzeć foli) i gotowe.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 08.03.2012 20:21
ciekawa nazwa :)
halina17 26.02.2012 14:58
dobra kaszanka
kuklik 11.02.2012 16:18
poczekamy na grila
Izabela/bella81 31.12.2011 10:39
musi być smaczna:)
BernadettaP 29.12.2011 10:06
Super nazwa i sposob na kaszankę :)
Joanna83 09.11.2011 22:13
Kaszaneczka i wódeczka,ogóreczków beczka... ;)
ben-ka 31.08.2011 22:16
to pachnąca ta Łu - kasznaka:)
agnieszka137 08.04.2011 17:26
rewelacyjne:)
aisoglam 08.04.2011 13:35
ekstra! ;)
iwa643 08.04.2011 07:51
fajne
Mariusz10 07.04.2011 23:34
super! na pewno wypróbuję
pacpaw 07.04.2011 20:28
pierwszy raz z pakowaniem kaszanki w takie pakieciki spotkałem się na grillu organizowanym przez kolegę Łukasza. Wtedy też powstała nazwa na to coś - Łukaszanka :o)
Jolanta_P-S 07.04.2011 19:27
masz na imię Łukasz? Bo jakoś mi się twój nick z Pawłem kojarzy! ;)
Jolanta_P-S 07.04.2011 19:25
Ale czemu Łu?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak