Sposób przygotowania

Ja robie tak zupke.
Ziemniaki obieram,kroje w kostke,myję i wrzucam do wywaru razem z obranym selerem , dwoma zabkami czosnku i włoszczyzną .Gotuję na wolnym ogniu do miękkości ziemniaczków.
W miedzyczasie myję pod bieżącą wodą szczaw.Osuszam go i kroje w paski.
Gdy ziemniaczki i warzywa już sa miękkie,dodaję szczaw i gotuję jeszcze około 15 minut żeby zielsko puściło smak. Po tym czasie łaczę mąkę z odrobiną wody i śmietany,hartuję z odrobinką goracej zupki i wlewam do całości.
Gotuje jeszcze 5 minutek i rozlewam do miseczek. Do podanej zupki kroimy jajeczko i zjadamy:ze smakiem )


SMACZNEGO. . . . . . .

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Sylwia88

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    mniam
  • 2
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    smaczna ,bardzo lubię szczawiową
  • 1
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobre
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Gotuję tak.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !