Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto renklodowo-kokosowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

budyń waniljowy 1 szt
margaryna 1 szt
cukier 3/4 szklanki
żółtko jajek 6 szt
mąka przenna 3/4 szklanki
mąka ziemniaczna 3/4 szklanki
proszek do pieczenia łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto renklodowo-kokosowe

MASA RENKLODOWA;700G RENKLOD,2 łyżki mąki pszennej,BEZA;6 BIAŁEK,1 SZK, CUKRU,200 G WIÓRKÓW KOKOSOWYCH.Margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami na puszystą masę.Mąkę pszenną,ziemniaczana,budyń,(proszek)proszek do pieczenia przesiać i połączyć z masą.Włożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.Renklody umyć,przekroić na pół i obtoczyć w mące.Ułożyć na cieście.Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*c.Piec 20 min.Białka ubić na pianę,dodawać stopniowo cukier i ubijać.Na koniec dodać wiórka kokosowe(2 ŁYŻKI pozostawić).na ciasto wyłożyć masę kokosową,posypać pozostałymi wiórkami i piec kolejne 45 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia21 23.09.2010 12:40
pycha
minka 03.09.2010 17:52
ciekawie brzmi :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak