Sposób przygotowania

Galaretki rozpuścić we wrzącej wodzie ( każdą z osobna, czyli w 4 miseczkach- truskawkową w 1,5 szkl, brzoskwiniową- w 2 szkl, wiśniową-1,5 szkl, agrestową 2 szkl). Do wystudzonych galaretek oprócz wiśniowej!(nie mogą być skrzepnięte!) dodać po serki homogenizowane(do brzoskwiniowej-2 serki, agrestowej-2 serki i truskawkowej-1 serek). Wszystko dokładnie połączyć. Przygotowane galaretki włożyć na kilka minut do lodówki, aby zaczęły tężeć. Następnie przygotowane galaretki delikatnie ubić mikserem(aby były bardziej puszyste). Na dno tortownicy wylać pierwszą galaretkę, brzoskwiniową i włożyć do lodówki, aby lekko stężała. Następnie ubić drugą galaretkę i wlać ją na brzoskwiniowy spód. Formę włożyć do lodówki i poczekać, aż stężeje. Następnie wlać ubitą galaretkę truskawkową. Schłodzić. Ułożyć połówki winogron i na samym końcu polać tężejącą galaretką wiśniową. Podawać, gdy ostatnia warstwa stężeje.

Sernik zrobiłam w formie na babkę, aby szybko wyjąć deser z formy sernik(w formie) należy włożyć do ciepłej wody(dosłownie na chwilę),a następnie przechylić formę (do góry nogami) i sernik sam \"wyskoczy\" z foremki.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    ciekawy efekt...dobry pomysł z forma do babki (ja robię takie desery w zwykłej okrągłej tortownicy ) :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mala

    pięknie w takiej formie jeszcze nie robiłam
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    uwielbiam serniki na zimno - są pyszne i udają się chyba każdemu:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    junox

    przepyszny deser:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !