Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos anyżkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

anżyk łyżeczka
cukier 2łyżeczki
bulion 1\\2szkl
białe wino 1\\4szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Sos anyżkowy

Ze zwilżonego octem cukru przyrządzić karmel.Rozprowadzić winem ,dodać anyżek i mieszając zagotować.Wlać bulion i na wolnym ogniu wygotować sos 2\\3pierwotnej objętośći.Przecedzić .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak