Sposób przygotowania

2 jajka i kilka plasterków wędliny posiekać, dodać osączony dobrze z zalewy groszek (kilka łyżek).
Dosypać też posiekaną zieleninę - po kilka gałązek natki i koperku oraz 1-2 garstki kiełków. Masę lekko oprószyć solą i pieprzem ziołowym. Następnie dodać 3 łyżki serka śmietankowego wymieszanego z 3 łyżkami śmietany 18 % - całość delikatnie wymieszać ostrożnie, żeby nie rozgnieść za bardzo groszku.
Masę nakładać czubato w waflowe skorupki i układać na półmisku wyłożonym liśćmi sałaty. Kawałek ogórka, razem ze skórką, poszatkować na mandolinie w cieniuteńkie plasterki. Zwijać je i powtykać w farsz skorupek.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    fajny pomysł
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    bardzo ładnie wygląda...:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    pomysł rewelacyjny!
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    ciekawy przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolina69

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Marysia

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misia90

    ekstra
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    rewelacja
  • 0
    original
    Opublikowano

    magdziorka6

    WIOSNA NA TALERZU
  • 0
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Wyglądają apetycznie.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    fajny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !