Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przekładany piernik

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka pszenna 1 3\\4 szklanki
masło 125 g
jajko 3
cukier 1\\2 szklanki
kakao 1,5 łyżki
miód 20 g
smietana 18% 3 łyżki
Polewa:
do przełożenia:
dżem śliwkowy 290 g
powidła śliwkowe 290 g

Przepis i sposób przygotowania na: Przekładany piernik

Masło wyjęte wcześnie z lodówki utrzeć z cukrem dodając kolejno po jednym żółtku i ucieramy dalej., następnie dodajemy ,miód najlepiej płynny, mąkę z przyprawą, kakao i śmietaną a na koniec ubite na sztywno białka . Ciasto przelewamy do keksówki i pieczemy do 60 minut w 180 st , od czasu do czasu sprawdzać patyczkiem czy jest upieczone , ciasto ostudzamy i przekładamy z powidłami, dżem i powidła zagotować dodać galaretkę i dokładnie wymieszać , odstawić do ostygnięcia i przekładać lekko ciepłymi, żeby zbyt bardzo nie stężąły. Gotowe ciasto polewą .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 07.11.2012 11:51
lubię taki
babcia
babcia 07.11.2012 11:51
lubię taki
artur7 08.04.2011 11:48
uwielbiam
ElizaT 07.04.2011 19:46
rewelacja !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak