Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z łopatki wieprzowej

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 1/2 kg
cebula 1 szt
oliwa 1 łyżka
przyprawa Smak Lata 1 łyżeczka
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
papryka 1 łyżeczka
chili szczypta
skrobia kukurydziana 1 łyżka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z łopatki wieprzowej

Mięso pokroić w kostkę- doprawić sola i pozostałymi przyprawami , przesmażyć na oliwie z cebulą pokrojona w kostkę, podlać wrzącą wodą, dusić do miękkości. 1 łyzkę skrobi wymieszać z małą ilością wody, zagotować aż sos uzyska odpowiednią gęstość.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

haniaa 10.01.2013 11:41
klasyczny gulasz. taki najlepszy :)
bejciu24 07.04.2011 19:17
lubię gulasze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak