Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dwukolorowa kremówka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 szt
budyń waniliowy 0,5 szt
masło 0,5 kostki
śmietana kremowa 30% 150 ml
śmietan fix 1 szt
cukier puder 1 łyżka
cukier 1 łyżka
sos truskawkowy do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Dwukolorowa kremówka

Jeśli używamy mrożonego ciasta francuskiego,należy je rozmrozić.Pokroić je na 6 prostokątów i odpiec w nagrzanym piekarniku-220 stopni.Budyń ugotować z dodatkiem cukru,schłodzić.Masło utrzeć na puch,dodawać po łyżce budyniu,miksować.Śmietanę ubić ze śmietan-fixem i cukrem pudrem.Płatki schłodzonego ciasta przekładać kremami:dolna warstwa to krem budyniowy,górna to bita śmietana.Kremówki podawać z sosem truskawkowym.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 16.01.2012 08:25
fajna
Ania67 20.07.2011 08:54
pycha
Iwona45 01.06.2011 13:35
super
Dorota59 09.04.2011 10:25
pyszne słodkości
Danuta8 08.04.2011 08:54
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak