Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto francuskie z nadzieniem szpinakowym

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak mrożony 150 gram
cebula 1 szt
oliwa 1 łyżka
gałka muszkatołowa
ser feta 10 dkg
żółtko jajek 1 szt
śmietana 2 łyżki
ciasto francuskie 150 gram

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto francuskie z nadzieniem szpinakowym

Cebulę obieram i drobno siekamy i szklimy na rozgrzanej oliwie,dodajemy wcześniej rozmrożony szpinak i dusimy aż wyparuje woda,przyprawiamy pieprzem i gałką muszkatołową.Fetę kruszymy i mieszamy z gorącym szpinakiem.Rozmrożone ciasto wałkujemy na duży kwadrat i dzielimy go na 8 kwadratów,nakładamy masę zostawiając wolne brzegi.Ciasto składamy w trójkąt lekko dociskając brzegi.Żółtko mieszamy ze śmietaną i smarujemy ciasto.Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni 20 min.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna152 29.05.2012 08:59
super
dorotka0000025 24.08.2011 23:41
Pyszne
Iwona51
Iwona51 18.04.2011 00:34
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak