Sposób przygotowania

Najpierw robimy marynatę:
sok z cytryny wymieszaj z wyciśniętym czosnkiem i kolendrą. Zamarynuj krewetki i odstaw na 4 godz. w chłodne miejsce. Obrane mango zmiksuj, wymieszaj z drobno posiekaną papryką dopraw do smaku solą i pieprzem cytrynowym. Porcje musu rozłóż do niskich szklanek i wstaw do lodówki.
Potem robimy sos:
owoce i papryczkę chilli pokroić w kostkę. Doprawić sokiem z limonki i cukrem trzcinowym. Krewetki wyjmij z marynaty i zgrilluj. Upieczone ułuż na musie z mango i polej sosem tropikalnym. Udekoruj listkami kolendry.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    marzena06

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    interesujące
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marzena40

    ciekawa jestem smaku
  • 0
    original
    Opublikowano

    joanna77

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    mmm... pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tomasz17

    musi być dobre
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    safcia

    super pomysł na krewetki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !