Sposób przygotowania

Gruszki i śliwki umyć,przekroić na połówki.Ze śliwek usunąć pestki.Gruszki obrać,wykroić z nich gniazda nasienne,nadziać połówkami śliwek i skropić sokiem z cytryny.Z cukru i z 3\\4 szklanki wody ugotować syrop,do gorącego włożyć gruszki i gotować 15 minut.Następnie owoce delikatnie przełożyć do słoików.Gruszki układać nadzieniem na zewnątrz.Syrop gotować dalej,aż zgęstnieje.Ostudzić syrop,połączyć go z alkoholem i zalać owoce w słoikach.Słoiki dokładnie zakręcić.Smacznego!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Ania67

    ciekawa propozycja
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Iwona45

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !