Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

naleśniki jabłkowo-szpinakowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szpinak 250 gram
jajko 1 szt.
mąka pszenna 3 łyżki
sól
olej do smażenia
jabłko 1 czerwone
serek wiejski 125 (granulowany)

Przepis i sposób przygotowania na: naleśniki jabłkowo-szpinakowe

Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i drobno pokroić. Szpinak przebrać i wraz z jabłkiem ugotować do miękkości na małym ogniu w bardzo niewielkiej ilości wody.
Zdjąć pokrywkę i, mieszając, odparować płyn. Dodać serek, przyprawić solą i pieprzem. Mieszając, dodać roztrzepane jajko i posiekany estragon. Pozostawić do ostygnięcia. Rozgrzać tłuszcz, porcjami nakładać masę na patelnię i smażyć z obu stron na brązowo.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka/picola 08.02.2012 23:11
super
Krystyna32 18.05.2011 08:52
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak