Sposób przygotowania

Umytą golonkę , udka i nóżki wieprzowe zalewamy zimną wodą i gotujemy.Prezd zagotowaniem się wywaru odlewamy całość i zalewamy jeszcze raz zimna wodą.Dodajemy liście laurowe,czosnek,ziele angielskie i kostkę rosołową. Gotujemy na wolnym ogniu szumując od czasu do czasu. Doprawiamy do smaku(według uznania). Gdy mięsko już bedzie miękkie wyciagamy,studzimy i rozdrabniamy.Wywar przecedzamy i spowrotem wrzucamy do niego mięso. Potem cały wywar z mięsem rozlewamy do miseczek lub innych naczyń. Jak miseczki z galaretą już bedą chłodne wkładamy do lodówki na noc.I na rano galaretka już gotowa :) SMACZNEGO :-)

p.s
ziele ang. i listki mozna sobie dodac więcej lub mniej (według uznania)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAŁGORZATA108

    Bardzo dobry przepis.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Teresa19

    Bardzo dobre.
  • 2
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Apettyczna!
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    smaczna
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    mój mąż uwielbia zajadać się taką galaretką ,wygląda smakowicie
  • 1
    imgp7894
    Opublikowano

    evita0007

    Aha jak by komuś cos nie pasowało to powiem że o warzywach ugotowanych zapomniałam.Tzn wkroić na dno miseczki ale cóz ważny smak jest hihi i czy kazdy musi miec tak samo prawda ? ;-)
  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pysznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pychaaaaaaaaaaaaa
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Pycha.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !