Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

keks

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 30 dkg
masło 20 dkg
cukier puder 20 dkg
jajko 4 szt
proszek do pieczenia 1 łyżka
gakalie

Przepis i sposób przygotowania na: keks

Bakalie rozdrobnić, obtoczyć w mące. Masło otrzeć, dodając pod koniec cukier, żółtka, mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i bakalie. Na koniec delikatnie wymieszać z ubitymi białkami. Ciasto wyłożyć do wysmarowanej tłuszczem formy, piec ok 1 godzinę w temp. 190*C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata72 08.04.2011 10:34
super z masełkiem i mleczkiem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak