Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp faszerowany

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp 1 kg
cebula 2 szt
kasza manna 1 szklanka
jajko 2 szt
śmietana 2 łyżki
bulion warzywny 1 szklanka
pieczarki 8 szt
papryka czerwona 1 szt
olej do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
kajzerka 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Karp faszerowany

Karpia oskrob z łusek,natnij przy skrzelach od strony podgardla,wyjmij wnętrzności,uważając,by nie uszkodzić pęcherzyka żółciowego,dokładnie wyjmij pod silnym strumieniem wody natrzyj solą i odstaw na godzinę w chłodne miejsce.Bułkę namocz w niewielkiej ilości bulionu.W pozostałym bulionie ugotuj kaszę z łyżką oleju.Odcedź,ostudź.Paprykę upiecz w piekarniku.Wyjmij,włóż do garnka z przykrywką albo do foliowej torebki.Gdy przestygnie,zdejmij z niej skórkę.Paprykę pokrój w drobną kostkę.Cebulę i pieczarki oczyść,pokrój i razem z papryką przesmaż na oleju.Dodaj ostudzoną kaszę i odciśniętą bułkę.Wbij jajko,wlej śmietanę,przypraw solą i pieprzem,wymieszaj.Farszem nadziej karpia i zszyj.Rybę ułóż w natłuszczonej brytfannie i piecz 25 minut w temperaturze 180 stopni.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona45 29.06.2011 10:02
pomysłowy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak