Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

biszkopt z makiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka ziemniaczana 0,5 szkl
mąka pszenna 0,5 szkl
cukier 15 dkg
mak 12 dkg
jajko 3 szt
cukier wanilinowy
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: biszkopt z makiem

Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, pod koniec ucierania dodać 3 łyżki ciepłej wody. Wymieszać z przesianą mąką i proszkiem do pieczenia, wcześniej sparzonym, osuszonym i utartym lub zmielonym makiem oraz - na końcu - z pianą ubita z białek. Przelać ciasto do małej tortownicy. Piec około 35 minut w średnio nagrzanym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak