Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

biszkopt zawijany

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 6 łyżek
cukier 20 dkg
jajko 6 szt
marmolada

Przepis i sposób przygotowania na: biszkopt zawijany

Żółtka utrzeć do białości z cukrem. Białka ubić na sztywną pianę. Do żółtek dodać mąkę i pianę, po czym delikatnie wymieszać. Blaszkę wyłożyć natłuszczony papierem, wlać ciasto i upiec w gorącym piekarniku. Po upieczeniu wyjąć placek z blachy i posmarować marmoladą, zwinąć w rulon. Posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata72 18.04.2011 11:12
extra i jakie proste

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak