Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w sosie sezamowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledzie 1,20 kg
mąka pszenna 15 dag
mleko 1 szkl.
sezam 4 łyżki
jajko 2 szt
sól
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w sosie sezamowym

Do miski wsypać mąkę, wlać mleko, dodać sól, pieprz, sezam oraz jajka, zmiksować i odstawić na 30 minut.
Tuszki umyć, posolić, zwinąć i spiąć wykałaczkami, maczać w cieście i smażyć na oleju na złoty kolor.
Podawać z ostrym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak