Sposób przygotowania

Jajka ubijamy z cukrem. Jeżeli mamy chwilkę czasu możemy oddzielić pianę i ubić osobno. Wtedy placuszki będą puszyste, ale pianę dodajemy tuż przed jabłkami. Dodajemy mąkę,otręby oraz sól. Dolewamy maślankę oraz w razie potrzeby wodę gazowaną. Oczywiście składniki podane są poglądowo i stosujemy takie proporcje, jakie lubimy. Jabłko obieramy i kroimy w drobne kawałki. Mieszamy wszystkie składniki tak, aby powstała gęsta masa. rozgrzewamy olej lub smażymy na patelni teflonowej. Posypujemy cukrem pudrem i popijamy mlekiem;)

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    świetne
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    bardzo zdrowe są pewnie takie ciasteczka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !