Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

amoniaczki

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 40 dkg
margaryna 10 dkg
cukier 10 dkg
mleko 1 szkl
jajko 2 szt
cukier waniliowy 1 szt
tłuszcz do formy
amoniak

Przepis i sposób przygotowania na: amoniaczki

Mleko zagotować. We wrzącym mleku rozpuścić amoniak, ostudzić. Jajka utrzeć z cukrem i margaryną,dodać przesianą mąkę, ostudzone mleko i cukier waniliowy. Szybko zagnieść ciasto i pozostawić w lodówce do następnego dnia. Schłodzone ciasto rozwałkować za grubość 1 cm., wykroić małe ciasteczka, ułożyć je na lekko natłuszczonej blasze i piec e gorącym piekarniku, aż się zarumienią.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 22.05.2011 22:45
niezłe
zawadka 04.05.2011 10:30
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak