Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kabaczkowe szparagi

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kabaczek 1 kg
sól 20 dag
Kwas cytrynowy Prymat 10 dag
cukier 1 szczypta
woda 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Kabaczkowe szparagi

Kabaczki obieramy, pozbawiamy gniazd nasiennych, kroimy w długie paski grubości palca i ustawiamy w słoikach dość ciasno. Wodę zagotowujemy z solą, sokiem z cytryny i cukrem. Gorącą solanką zalewamy kabaczki. Słoiki pasteryzujemy około 20 min. Przed podaniem lekko podgrzewamy w zalewie ( można dodać trochę mleka). Odcedzamy i podajemy jak szparagi polane masłem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak