Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

nalewka śliwkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dojrzałe węgierki 1 kg
cukier 1 kg
spirytu 1 litr
woda 0,5 litra
wódka 0,75 litra

Przepis i sposób przygotowania na: nalewka śliwkowa

Owoce umyć, oczyścić z pestek, pokroić na kawałki, włożyć do gąsiorka, zalać wódką oraz spirytusem, szczelnie zamknąć i odstawić w nasłonecznione miejsce na 5 tygodni. Cukier rozpuścić w 0,5 litra gorącej wody, wlać do gaskiorka, wymieszać i pozostawić na 2-3 dni. Potem nalewkę zlać i sklarować. Odstawić ją na 4 miesiące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zawadka 04.05.2011 10:30
pyszninuna
Małgorzata72 11.04.2011 14:26
dobre na zimowe wieczory

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak