Sposób przygotowania

Ziemniaki i cebulę obieramy, myjemy. Ziemniaki kroimy w kostkę, cebulę drobno siekamy. Jedno jabłko zostawiamy, pozostałe obieramy i i kroimy w kostkę. Szklankę ziemniaków wkładamy do garnka, zalewamy szklanką wywaru, zagotowujemy i gotujemy do miękkości.. Na maśle szklimy cebulę, dodajemy pozostałe ziemniaki i mieszając smażymy na silnym ogniu 3-4 minuty. Wlewamy gorący wywar, dodajemy pokrojone jabłka, ziele angielskie, sok z cytryny i połowę rukoli. Gotujemy ok 25 min. Gdy ziemniaki będą miękkie, lekko studzimy i miksujemy. Pozostałe jabłko obieramy i kroimy w kostkę, rukolę w paski i razem z ziemniakami wcześniej ugotowanymi- dodajemy do zupy. Zagotowujemy i doprawiamy solą, pieprzem.
Dużo zachodu, ale warto :)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    cris04

    Nigdy nie słyszałam o takiej zupie....ciekawa
  • 0
    original
    Opublikowano

    cris04

    Nigdy nie słyszałam o takiej zupie....ciekawa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !