Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

nalewka czosnkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek 1 główka
rodzynki kilka sztuk
wódka 0,75 l

Przepis i sposób przygotowania na: nalewka czosnkowa

Czosnek obrać i posiekać drobno, zalać wódką i pozostawić w chłodnym, ciemnym miejscu na 14 dni. Następnie przefiltrować do czystej butelki, dodać rodzynki, szczelnie zamknąć i odstawić na 6 miesięcy.
Potem zlać płyn znad rodzynek i odstawić na kolejny miesiąc.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zawadka 04.05.2011 10:30
ciekawe
Małgorzata72 10.04.2011 12:30
super przepis
Katarzyna/kate1980 08.04.2011 23:05
ciekawa
Małgorzata113 07.04.2011 11:15
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak