Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaczka pieczona z jabłkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kaczka 1 szt
sól
jabłka 4 szt
białe wino 100 ml
masło 5 dag
miód 5 dag
pieprz
majeranek

Przepis i sposób przygotowania na: Kaczka pieczona z jabłkami

Kaczkę natrzeć solą, pieprzem i majerankiem. Jabłka ( 2szt.) pokroić w plastry i doprawić do smaku pieprzem, cynamonem i nadziać nimi kaczkę. Kaczkę piec w temp. 160*C ok. 1,5 godz. polewając powstałym podczas pieczenia sosem z białym winem. W tym czasie pozostałe jabłka pokroić w ćwiartki (2 szt.), udusić w rondlu na maśle i miodzie, doprawiając do smaku pieprzem i majerankiem. Przygotować surówkę z czerwonej kapusty i podawać z nią upieczoną kaczkę. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 07.04.2011 11:15
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak