Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z kaszą jaglaną

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 80 dag
kasza jaglana 30 dag
twaróg 25 dag
boczek 10 dag
cebula 10 dag
jajko 1 szt
sól do smaku
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z kaszą jaglaną

Z mąki i wody przygotować ciasto pierogowe. Kaszę jaglaną ugotować w osolonej wodzie. Do wystudzonej kaszy dodać ser, zarumienioną cebulkę i przyprawy, dokładnie wymieszać. Ciasto pierogowe rozwałkować i wykroić krążki. Na krążek ciasta pierogowego nakładać farsz i formować pierogi. Pierogi ugotować w osolonej wodzie. Ugotowane pierogi podać z przesmażonym boczkiem i cebulką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak