Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chlebek razowy z ziarnami

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka krupczatka 1/2 kg
mąka żytnia 1/2 kg
drożdże 5 dag
woda letnia 1 litr
sól 1 łyżka
cukier 2 łyżeczki
ziarna dyni 3 łyżki
sezam 3 łyżki
słonecznik łuskany 3 łyżki
otręby pszenne 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Chlebek razowy z ziarnami

Mąkę przesiać, wrzucić pokruszone drożdże, ziarna, otręby, sól, cukier i wodę, dokładnie wymieszać. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na ok.20 minut. Następnie mieszać dokładnie przez ok. 10 minut, włożyć do dwóch wysmarowanych olejem keksówek, odstawić do wyrośnięcia na kilka minut(mają tylko urosnąć ok. 2-3 cm- nie za bardzo). Wstawić do nagrzanego do 230 stopni piekarnika i piec ok. 1 godziny. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wojt@s
Wojt@s 13.11.2011 19:22
musze spróbować
rzenia15 04.10.2011 10:51
pyszny chlebuś
Margo1 22.04.2011 22:20
lubię
artur7 17.04.2011 11:18
smaczne
Smakosz6 15.04.2011 11:08
dodam zdjęcie jak tylko znowu upiekę:)
MAR3STA 13.04.2011 18:36
pyszny
Olaa 11.04.2011 13:25
pyszny
jolita 09.04.2011 08:08
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak