Sposób przygotowania

Rozpuściłam bulion grzybowy w 3/4 szklanki wrzątku, dopełniłam wywarem z duszenia pieczarek i zalałam tym płatki owsiane błyskawiczne w misce, odstawilam na 15 minut.
Wątróbki udusiłam na oleju i rozgniotłam widelcem na miazgę. Do miski z napuszonymi płatkami dodałam mięso mielone, wątróbkową miazgę i posiekane duszone pieczarki. Doprawiłam solą, pieprzem, majerankiem i tymiankiem, wbiłam jako i wymieszałam dokładnie.
Włożyłam połowę mięsnej masy do małej keksówki, ułożyłam wzdłuż jajka, przykryłam resztą masy i posypałam po wierzchu tartą bułką.
Wstawiłam do piekarnika na 180 C na około pół godziny. Klops jest gotowy, gdy odstaje od brzegów formy. Można go jeść na ciepło i na zimno.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    smaczne, świetny przepis
  • 3
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Super pomysł!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ale pyszne jedzonko ,wielkie brawa za pomysł
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    rzenia15

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ada12302

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    super !
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    wygląda bardzo apetycznie :)))
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Bardzo fajny pomysł.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    świetne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam.
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bartolomeo

    takiego jeszcze nie jadlem
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    bardzo apetyczny klpos :-)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !