Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kryzysowy piernik

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 4 szklanki
cukier 1/2 szklanki
margaryna rozpuszczona 1\\2 sztuki
mleko 1 szklanka
dżem z czarnej porzeczki 1 słoik
jajko 2 sztuki
kakao 4 łyżki
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 sztuka
Soda oczyszczona Prymat 2 łyżeczki
cukier puder 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kryzysowy piernik

Mąkę ,cukier,kakao,przyprawę do piernika i sodę wymieszać na sucho.Dodać jajka,dżem,ostudzony tłuszcz i mleko,dokładnie wymieszać ciasto. Piec około 50 min w temp.170st Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Weronika_eM 27.06.2011 22:24
pycha
anemon 16.04.2011 08:49
Bardzo ładnie się prezentuje.
halinka1011 07.04.2011 09:30
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak