Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowa konserwa

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe-mieszane 3 kg
wywar mięsny 1 szklanki
czosnek 4 ząbki
ziele angielskie 4 sztuki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Domowa konserwa

2kg mięsa skręcić na sitku o grubych oczkach, resztę mięsa pokroić w drobną kostkę. Czosnek drobno posiekać, ziele angielskie rozdrobnić i dodać do mięsa doprawić do smaku solą i pieprzem (wedle własnego smaku) w trakcie wyrabiania podlewać wywarem. Gdy masa będzie jednolita przykryć i odstawić do lodówki na 24godz. Przed włożeniem do słoika spróbować i ewentualnie doprawić. Na mięso w słoiku wlać około 1cm wody, zakręcić i gotować 2godz na małym gazie. Jest to troszkę pracochłonne, ale warto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona32 17.05.2013 13:36
smaczne danie po prostu rewelka...
halinka1011 07.04.2011 09:29
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak