Sposób przygotowania

2kg mięsa skręcić na sitku o grubych oczkach, resztę mięsa pokroić w drobną kostkę. Czosnek drobno posiekać, ziele angielskie rozdrobnić i dodać do mięsa doprawić do smaku solą i pieprzem (wedle własnego smaku) w trakcie wyrabiania podlewać wywarem. Gdy masa będzie jednolita przykryć i odstawić do lodówki na 24godz. Przed włożeniem do słoika spróbować i ewentualnie doprawić. Na mięso w słoiku wlać około 1cm wody, zakręcić i gotować 2godz na małym gazie. Jest to troszkę pracochłonne, ale warto.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    świetny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwona32

    smaczne danie po prostu rewelka...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !