Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na zimno

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1/2 kostki
żółtko jajek 3 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyzki
cukier 1 szklanka
galaretka owocowa 1 szt
ser biały 50 (chudy)

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno

Ser przepuszczamy przez maszynkę 2 – 3 razy, masło, żółtka, cukier ucieramy i łączymy z serem, rozpuszczamy żelatynę dodajemy do sera mieszamy i wylewamy do blachy. Wstawiamy do lodówki gdy ser zastygnie wlewamy na wierch galaretkę

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchareczka2 25.01.2012 12:51
zawsze w dziecinstwie taki robi?am
aleksa123 23.06.2011 08:18
Fajny przepis
Danuta8 29.04.2011 12:05
smaczny
Małgorzata113 07.04.2011 08:55
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak