Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus z białej czekolady w sosie truskawkowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana 30% 300 ml
biała czekolada 100 g
olejek waniliowy 1 łyżeczka
truskawki 30 dag
cukier puder 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Mus z białej czekolady w sosie truskawkowym

Czekoladę rozpuszczamy- najlepiej w kąpieli wodnej.
śmietanę ubijamy razem z aromatem waniliowym- dodajemy do niej stopniowo rozpuszczoną czekoladę- ciągle ubijając.
Masę przekładamy do niewielkich szklaneczek lub kubków plastikowych i wkładamy do lodówki.
Owoce miksujemy z cukrem pudrem.
Mus wykładamy na kleks sosu truskawkowego- przyozdabiamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 05.04.2012 21:40
Biała czekolada jest fantastyczna do przygotowywania deserów :)
Iwona45 13.11.2011 17:31
pycha
Natalia40 21.09.2011 22:59
wow
kanu83 21.05.2011 08:29
super
marzencia2007 19.04.2011 15:20
pyszności :)
Haneczka1 14.04.2011 13:42
pycha :)
Grazyna0211 13.04.2011 09:44
świetny pomysł
misiek123 12.04.2011 22:48
pychota robiłam
Teresa19 12.04.2011 15:45
Pyszne.
m1monika 12.04.2011 11:53
rewelacja!!!
jolita 12.04.2011 07:53
mniam
iza15 10.04.2011 20:44
super
Justyna Jussstiii 09.04.2011 13:26
palce lizać!
Marzena34 09.04.2011 12:16
fajne
ewa78 07.04.2011 21:14
super
Krystyna32 07.04.2011 08:32
super
patusia 07.04.2011 00:41
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak