Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

suflet z bananów i płatków

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 1,5 szklanki
sól
cukier 50 gram
esencja waniliowa
płatki zbożowe 100 gram
orzechy włoskie 50 gram
rodzynki 30 gram
banan 4 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: suflet z bananów i płatków

Zagotować mleko z solą, cukrem i esencją waniliową. Płatki zbożowe wsypać do gorącego mleka i pozostawić na kilka minut do spęcznienia. Później wymieszać z posiekanymi orzechami włoskimi i rodzynkami.
Posmarować tłuszczem płytką okrągłą formę i układać na przemian warstwami masę z płatków zbożowych i plasterki banana. Na końcu ułożyć płatki oraz wiórki masła i piec suflet ok. 45 minut w piekarniku rozgrzanym do średniej temperatury. Do sufletu można podać sok owocowy, sos waniliowy albo bitą śmietanę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 23.02.2012 14:49
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak