Sposób przygotowania

Kalarepkę oczyścić, obrać, delikatne zielone łodygi odłożyć. Pokroić w słupki grubości 1 cm. Cebulę drobno posiekać i zeszklić na oleju. Dodać do niej pokrojoną kalarepkę i smażyć, aż będzie dokładnie pokryta olejem. Później przyprawić, zalać niewielką ilością wody i dusić pod przykryciem 5-8 minut, by pozostała krucha.
Drobno posiekać natkę pietruszki i łodyżki kalarepki, dodać do potrawy, wymieszać z kwaśną śmietaną i posypać orzechami włoskimi. Kalarepkę podawać z ziemniakami z natką pietruszki albo z ryżem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Edyta31

    ciekawy przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !