Sposób przygotowania

Por oczyścić i pokroić w talarki.Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę.Szparagi umyć,usunąć zdrewniałe końcówki.Kilka odłożyć, resztę pokroić w niewielkie kawałki.Rozgrzać połowę masła,zeszklić por,dodać ziemniaki i pokrojone szparagi i smażyć 5 minut.Przełożyć do garnka,wlać bulion i gotować 25 minut.Doprawić solą,pieprzem,szczyptą cukru i gałki muszkatołowej.Śmietanę rozprowadzić niewielką ilością gorącej zupy,wlać do garnka i podgrzewać jeszcze 5 minut.Zupę zmiksować.Odłożone szparagi gotować 2-3 minuty z dodatkiem soli i cukru.Odsączyć.Rozgrzać resztę masła,włożyć szparagi i smażyć 5 minut.Zupę-krem przelać do miseczek i ozdobić szparagami.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    Pyszności
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    bardzo lubię szparagi:)
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    warto spróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    jeta72

    mi smakuje :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !