Sposób przygotowania

Zrobić ciasto: zimne masło posiekać z przesianą mąką.Dodać jajko,cukier i szczyptę soli.Szybko zagnieść kruche ciasto,owinąć folią i schłodzić.Schłodzone ciasto rozwałkować,wyłożyć nim formę do tarty i nakłuć widelcem.Przykryć papierem do pieczenia i wysypać na papier fasolę,żeby obciążyć ciasto.piec ok.20 minut w 180 st.C.Wyjąć i usunąć fasolę i papier.Brzoskwinie pokroić na cząstki.Jajko roztrzepać,dodać śmietanę,cukier i lekko ubić.Masę wylać na ciasto,na wierzchu poukładać brzoskwinie i piec jeszcze 30 minut w 180 st.C.Wyjąć i posypać płatkami migdałowymi.

Komentarze

  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    słodko
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    słodko
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne rarytasy....
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    przepyszna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wacław

    przepyszna,mniam !
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    pyyyycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pychotka
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    taka tarta to musi być pyszna.
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pyszna tarta
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    słodkie pyszności

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !