Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z morszuka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z morszczuka 600 g
cebula 3 szt
czosnek 5 ząbków
wino wytrawne 125 ml
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
natka pietruszki 1 szt
śmietana 200 ml
cytryna 1 szt
mąka 2 łyżki
olej 50 ml
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z morszuka

Czosnek siekamy i ucieramy z solą, filety płuczemy kroimy w kostkę, oprószamy pieprzem , smarujemy czosnkiem z solą oraz sokiem z cytryny, odstawiamy na 2 godz w chłodne miejsce. Następnie rozgrzewamy tłuszcz na patelni. Rybę posypujemy mąką i smażymy na złoty kolor, rybę zdejmujemy z patelni i na tłuszcz wrzucamy posiekaną cebulę gdy się zeszkli dodajemy rybę i wino, po 10 min do sosu dodajmy śmietanę wymieszaną z solą, pieprzem natką pietruszki oraz z koncentratem, mieszamy zagotowujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 06.03.2013 21:40
Bardzo dobry
mela25 26.06.2012 08:22
smaczna rybka
Monika193
Monika193 20.09.2011 19:44
o, fajny pomysł na rybkę
Motorek 17.09.2011 10:41
smaczny
Wafelek2601 13.09.2011 07:17
fajny przepis
Iwona51
Iwona51 19.07.2011 00:11
fajny przepis
Krystyna32 17.05.2011 09:00
super
Seba 12.05.2011 11:36
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak