Sposób przygotowania

Biała oddzielić od żółtek. Białko ubić na sztywno . Potem dosypać cukru. Dalej miksować. Dodać żółtka. Wymieszać z mąką i proszkiem do pieczenia. Piec 30 min. Na wystudzony biszkopt ukladamy odsączone ananasy. Pomiędzy układany rodzynki tak aby wypełniły całą powierzchnię biszkoptu.Galaretkę rozpuszczamy z mniejjszą ilością wody niż zaleca producent. Gdy ostygnie wylewamy na owoce i odstawiamy w chłodne miejsce aż glaretka stężeje.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    pychotka
  • 3
    original
    Opublikowano

    teresa18

    pyszniutkie
  • 2
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    muszę zrobić

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !